Tijdelijke huur Struikterrein

Van 27 november tot en met 10 december 2017 zet UWOON de eerste 15 woningen op het Struikterrein in Harderwijk te huur op www.hurennoordveluwe.nl. Het zijn tijdelijke huurwoningen, bedoeld om woningzoekenden met een korte inschrijftijd meer kansen te bieden. Dat zijn bijvoorbeeld starters, vergunninghouders en mensen die door onvoorziene omstandigheden, zoals een echtscheiding, op zoek zijn naar een woning. Omdat het gaat om tijdelijke huurwoningen behouden de bewoners hun inschrijving als woningzoekende. Zij bouwen hun inschrijftijd verder op, in de tijd dat zij op het Struikterrein wonen.

Voor het ontwerp van de woningen is gekozen voor ‘goed en stevig’: ze hebben een mooie uitstraling en zijn geïsoleerd. Er zijn twee woningtypen: Chatel (2-onder-1-kap) en Woodlodge (vrijstaand). De woonoppervlakte per woning is circa 21 m2, bedoeld voor 1 tot 2 personen. De woningen liggen gespreid over het terrein en zijn ‘woonklaar’. De huurprijs ligt rond € 410,- per maand, exclusief servicekosten en energiekosten. De energievoorziening is geheel elektrisch.

Door de eerste woningen te huur te zetten, test UWOON of de behoefte aan tijdelijke woonruimte klopt met de verwachtingen. Daarna kan het aantal woningen worden uitgebreid tot 50, en in een tweede fase naar 100. UWOON neemt in totaal 80% van de woningen voor haar rekening. Omnia Wonen realiseert het andere deel van de woningen.

Deel deze pagina

Heeft u een (andere) vraag?

Stel je vraag