Huur opzeggen

Bent u van plan te verhuizen? Of handelt u de zaken af voor een overleden familielid of bekende van u? Dan heeft u veel te regelen. Vergeet in ieder geval niet de huur van de woning op te zeggen. Hoe eerder u opzegt, hoe beter. Zo heeft u meer tijd om - in een toch al drukke periode - de woning op orde te krijgen. En het geeft ons de mogelijkheid om tijdig een nieuwe huurder te vinden, zodat u eventueel overname van gordijnen, vloerbedekking e.d. kunt regelen. Huur opzeggen in het kort:

  • Zeg de huur zo snel mogelijk op, maar minimaal 1 maand van te voren (dus: er zit minimaal een maand tussen de dag waarop uw opzegging schriftelijk bij UWOON binnenkomt en uw laatste huurdag).
  • U hoeft niet per de eerste dag van de maand op te zeggen. Dat kan op iedere dag, als de laatste huurdag maar op een werkdag valt.
  • U kunt opzeggen met het opzeggingsformulier. Dat stuurt u ondertekend per post, of ondertekend en ingescand via e-mail naar UWOON. Op de pagina Contact vindt u de adresgegevens.

Zodra wij uw opzegging binnen hebben, nemen we telefonisch contact met u op voor het maken van verdere afspraken voor het inspecteren van de woning en/of bezichtiging. Daarna krijgt u ook een schriftelijke ontvangstbevestiging.

Meer informatie en opzeggingsformulier

Over het opzeggen van de huur vindt u meer informatie in de folder Wanneer u gaat verhuizen. In onze Verhuischecklist leest u aan welke eisen de woning moet voldoen, wanneer u vertrekt en de sleutel bij ons inlevert.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden