Column Moniek van Balen

April 2019

Droomreis

Het is al een tijdje geleden, maar eens maakte ik een reis naar Mali met als eindbestemming Djenné. Voor wie het niet weet: dit is een stad aan de rand van de Sahara, wereldberoemd vanwege zijn leemarchitectuur. De eeuwenoude gebouwen zijn opgetrokken uit een mengsel van leem en koeienpoep. Zo’n reis vergt wat meer voorbereiding dan een doorsnee vakantie. Je begint met dromen wat je allemaal wilt zien en vraagt anderen naar hun ervaringen en tips. Je maakt plannen, stippelt routes uit en pakt de juiste bagage. Maar het begint met een droom.

Vanwaar deze inleiding? Omdat UWOON met haar nieuwe ondernemingsplan 2019-2022 ook een ‘reis’ is begonnen. Dit beleidsplan hebben we de titel ‘Bestemming 2022’ gegeven. Op de achterzijde van UWOON Magazine vertellen we er meer over. Bijvoorbeeld over hoe we het proces zijn gestart door éérst te praten met pakweg 130 huurders en andere betrokkenen. En vervolgens plannen op papier hebben gezet. Voor mij persoonlijk begon dit ondernemingsplan al iets eerder: met een droombeeld over hoe UWOON in de toekomst functioneert.

Deze droom telde eerst meerdere A4-pagina’s, maar is gaandeweg teruggebracht tot vier kernpunten. Die deel ik graag met u. Mijn droom voor UWOON is dat:

  1. We steeds sterker bijdragen aan het verbinden van mensen in buurten, óók met het oog op de meest kwetsbare huurders
  2. Iedere bewoner zich gekend en begrepen voelt door onze medewerkers
  3. Woningzoekenden binnen 2,5 jaar een woning vinden en bij spoed binnen zes maanden
  4. Huurders en maatschappelijke partners meer invloed hebben op het beleid en het handelen van onze corporatie.

Of deze dromen werkelijkheid worden? Ik ga er samen met alle collega’s keihard aan werken, met het ondernemingsplan ‘Bestemming 2022’ als reisgids bij de hand. Mijn reis naar Djenné was niet zonder hindernissen en omwegen, maar... ik heb de stad bereikt. Met een zonsopkomst om vijf uur ’s morgens als onvergetelijk hoogtepunt. Daar werd de droom werkelijkheid. Ik ben benieuwd welke UWOONdromen eind 2022 realiteit zijn. Eén ding is zeker, ik heb zin in de reis!

Moniek van Balen-Uijen
directeur-bestuurder

Kijk bij de publicaties op deze website voor eerder verschenen columns.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden